Work permit advance refusal arbejdstilladelse forhåndsafslag

Arbejdstilladelse – Forhåndsafslag og stramninger

November 12, 2021

In English

In English

FORHÅNDSAFSLAG

Den 1. januar 2021 blev der indført en regel der giver SIRI mulighed for at give forhåndsafslag på din ansøgning om arbejdstilladelse. Dette betyder at SIRI kan give afslag til ansøgere, uden at skulle undersøge sagen. De kan derfor forholde sig helt generelt til din ansøgning. Dette har vi set benyttet i stigende grad. Man skal derfor være ekstra grundig når man udfylder ens ansøgning. Dette gælder også for de dokumenter man vedlægger, så man ikke risikerer et forhåndsafslag.

Det er også vigtigt for arbejdsgivere at huske, at de skal kunne retfærdiggøre at de har brug, for at importere arbejdskraft til Danmark. Hvis man for eksempel har slået stillingen op uden, at have fundet en kandidat, så bør man vedlægge kopi af opslaget.

 

NYE STRAMNINGER TIL DIN ARBEJDSTILLADELSE

Vi oplever også, at SIRI inddrager diverse statistikker for løn, der viser lave lønninger. Dette er fordi de kan give afslag på en ansøgning under beløbsordningen, med henvisning til at lønnen er for høj sammenlignet med hvad der er normalt på det danske arbejdsmarkede. Der er også eksempler på dette i omvendte tilfælde. Altså hvor en statistik viser meget høje lønninger. Det kan derfor være en god ide at dobbelt tjekke de tilbudte forhold. Så kan man se om de skal anses for normale i Danmark, før man indgiver ansøgningen. Man bør derfor også være opmærksom på blandt andet ferie og varsler for opsigelse.

Disse stramninger kan også ramme dem der ALLEREDE har  en arbejdstilladelse. Indgiver man for eksempel en ny ansøgning, fordi at man vil skifte arbejdsgiver. Før har man været nogenlunde sikker hvis man allerede havde en arbejdstilladelse, men blot ville skifte arbejde. Dette har ændret sig. Derfor kan det være en god ide, at tænke sig om en ekstra gang før man skifter. Der er også set eksempler på ansøgere der blot vil forlænge (med samme vilkår) som har fået problemer. SIRI er blandt andet begyndt at indkalde til interviews, coinjoin.io og bede om meget mere dokumentation. Er man usikker bør man søge professionel rådgivning får man indgiver sin ansøgning. Her kan IMMLAW Group være behjælpelig.

Med vores mange års erfaring med arbejdstilladelser kan vi rådgive i dybden om detaljerne. Eller hjælpe med at udfylde og indgive selve arbejdstilladelsen. Du kan booke en konsultation her. Du kan også læse mere om arbejdstilladelser mere generelt her.

Adrian Pierre Hübner

Related Posts

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.